طرز تهیه جوانه گندم

طرز تهیه جوانه گندم

با ما همراه باشید در بخش آموزش فروشگاه اینترنتی یونیک‌پت، قصد داریم طرز تهیه جوانه گندم را آموزش بدهیم.

جوانه ها و به طور اختصاصی جوانه گندم که در این مقاله به آن می‌پردازیم، ارزش غذایی و کاربردهای فراوانی دارند و می‌توانیم آنها را به بخش ثابتی از رژیم‌ غذایی طوطی سانان تبدیل کنیم.

ارزش غذایی غلات و حبوبات پس از جوانه زدن افزایش می‌یابد. تهیه جوانه گندم بسیار آسان است و به تجهیزات خاصی هم نیاز ندارد.

جوانه گندم منبع غنی از مواد معدنی (منیزیم، آهن، کلسیم، سدیم، پتاسیم، منگنز، کبالت، ید، روی)، آمینو اسیدهای ضروری بدن پرندگان، اسیدهای چرب، قند طبیعی (نشاسته)، ویتامین‌ها به خصوص ویتامین‌های B1 و B6 و B2 و A و C و E و D می‌باشد.

فروشگاه اینترنتی یونیک پت

شاید در ذهن شما هم این سوال پیش آمده باشد که چرا بهتر است جوانهٔ گندم را خودمان تهیه کنیم؟

·      جوانه‌های تهیه ‌شده در خانه از مزیت ایمنی و سلامتی بیشتری برخوردار هستند.

·      جوانه‌های خریداری‌ شده، به ‌سرعت گندیده و خراب می‌شوند. چون احتمالا یک تا دو هفته از زمان تهیهٔ آنها گذشته است. ولی جوانه‌های خانگی، خوب و تازه هستند.

دانه‌های غلات و حبوبات، برای جوانه زدن و رشد کردن به محیطی گرم و مرطوب نیاز دارند. ولی این شرایط برای رشد باکتری‌هایی مانند سالمونلا (Salmonella)، لیستریا  (Listeria)اشریشیاکلی (E. coli)  نیز بسیار مناسب است. باکتری‌ها می‌توانند از طریق شکاف‌های موجود در پوسته و قبل از رشد جوانه‌ها، وارد دانه‌ها شده و از بین بردن این باکتری‌ها با شست‌وشو تقریبا غیرممکن است. اگر داخل یا روی دانه‌ها باکتری‌های بیماری‌زایی وجود داشته باشند، حتی در شرایط بهداشتی هم می‌توانند در طول جوانه زدن به ‌میزان زیادی افزایش پیدا کنند. احتمال آلوده بودن جوانه‌های خریداری ‌شده از مغازه به باکتری اشریشیاکلی بیشتر است.

طرز تهیه جوانه گندم

1- مقدار مورد نیاز از گندم که می‌خواهید از آن برای تهیه جوانه گندم استفاده کنید را داخل صافی یا آبکش بریزید و آن را خوب بشویید.

طرز تهیه جوانه گندم

2- گندم‌ها را داخل کاسه‌ای بریزید. داخل کاسه را آب بریزید (مقدار آب که در ظرف می‌ریزید باید به گونه ای باشد که چند سانتی‌متر روی گندم‌ها را بپوشاند). گندم باید حداقل به مدت 24-48 ساعت در آب خیسانده شود (در طی این مدت، هر روز آب آنرا دو دفعه عوض کنید).

طرز تهیه جوانه گندم

3- بعد از گذشت این مدت، نوبت به مرحله آبکشی میرسه. گندم‌ها را داخل صافی یا آبکش بریزید و خوب بشویید.

طرز تهیه جوانه گندم

4- گندم‌ها را داخل ظرف شیشه‌ای بریزید. درب بطری شیشه‌ای را با ” توری پارچه‌ای درشت‌بافت ” بپوشانید. توری را می‌توانید با کش محکمش کنید.

طرز تهیه جوانه گندم

نکته اول : جهت جلوگیری از خشک شدن گندم ها، هر ۱۲ ساعت ، داخل ظرف شیشه ای، آب بریزید و به ‌صورت چرخشی آن را تکان دهید تا تمام دانه‌های گندم نمناک شوند. سپس آب را از ظرف بیرون بریزید (فقط می‌بایست دانه های گندم نمناک باشند، و داخل ظرف شیشه‌ای نباید آب باقی بماند).

نکته دوم : به این نکته دقت داشته باشید که برای تهیه جوانه گندم، به یک محیط گرم نیاز دارید و تمامی مراحل باید در جای گرم انجام شود. دمای هوای اتاقی که ظرف را در آن قرار می‌دهید، باید بین ۲۰ تا ۲۴ درجه سانتیگراد باشد.

طرز تهیه جوانه گندم

5- تا به اینجا، قسمت اصلی کار را انجام داده‌اید. حالا فقط کافیه منتظر باشید تا گندم ها جوانه بزنند (زمانی که جوانه ها به اندازه 0.5 تا 1 سانتی‌متر رشد کردند، آماده برای مصرف هستند).

  • بهتر است که جوانه‌های گندم را داخل آب سرد نگه‌داری کنید.
  • همیشه جوانه‌ها را تازه تهیه کنید و در عرض حداکثر ۲ – ۳ روز استفاده کنید.
  • نیازی نیست که جوانه‌ها را در یخچال قرار دهید.
UniquePet
آوریل 17, 2020